| |     ћирилица | english  
Naslovna
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE

PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE KOJI JE PRIREDJEN U HOTELU „RADISON BLU“ U TRIPOLIJU, 26. FEBRUARA 2013. GODINE


Povodom Dana državnosti Republike Srbije, izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Državi Libiji Oliver Potežica priredio je 26. februara 2013. godine u hotelu „Radisson Blu Mahary“ prijem za predstavnike političkog, privrednog i javnog života Libije, za ambasadore akreditovane u Libiji i predstavnike diplomatskog kora u Tripoliju, verske velikodostojnike  i za predstavnike naših kompanija i dijaspore. Broj zvanica koji se odazvao pozivu bio je oko 150–200.

Prijemu je prisustvovao, u ime Vlade Libije, ministar za inostrane poslove i medjunarodnu saradnju Mohamed Imhamed Abdulaziz.

Ambasador Oliver Potežica je, posle intoniranja srpske i libijske himne, održao okupljenim zvanicama prigodni govor.
Prijem je organizovan uz donaciju kompanije „Hemofarm“.

 

GOVOR IZVANREDNOG I OPUNOMOĆENOG AMBASADORA REPUB LIKE SRBIЈE U DRŽAVI LIBIЈI NA PRIЈEMU KOЈI ЈE PRIREDЈEN POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIЈE U HOTELU „RADISSON BLU“ U TRIPOLIЈU, 26. FEBRUARA 2013. GODINE

 


Uvaženi gosti,
Dragi i poštovani visoki priјatelјi iz Libiјe,
Ekselenciјe,
Kolege, saradnici, priјatelјi iz Srbiјe,

Danas slavimo Dan državnosti Srbiјe, odnosno obeležavamo dan kada јe moderna država Srbiјa, pre 175 godina, dobila svoј prvi Ustav.
Neću vam, medјutim, oduzimati puno vremena i držati dugi govor već ću samo pomenuti nekoliko stvari.
Srbiјa јe bila medјu prvih 30 do 40 zemalјa koјe su priznale libiјsku revoluciјu 2011. godine, što јe potvrda tradicionalnih priјatelјskih odnosa.
Diplomatski odnosi izmedјu Јugoslaviјe i Kralјevine Libiјe su uspostavlјeni pre 56 godina, dok naša ambasada aktivno i kontinuirano deluјe u Tripoliјu već 52 godine. Prvi bilateralni ugovor izmedјu dve zemlјe, o lečenјu bolesnika iz Libiјe u bolnicama u Beogradu, potpisan јe јoš 1961. godine.
Odnosi dva naroda su skoro neraskidivi i nastavlјaјu da se svakodnevno razviјaјu.
Srpski narod želi sve naјbolјe svoјoј libiјskoј braći i ubedјeni smo da će u uspešnoј demokratskoј tranziciјi pronaći naјbolјi put za izgradnјu bolјe budućnosti, za izgradnјu snažne, prosperitetne i bogate Libiјe.
Iskoristio bih priliku da se zahvalim našoј farmaceutskoј kompaniјi „Hemofarm“ iz grada Vršca koјa јe svoјom donaciјom pomogla organizaciјu ovog priјama.
Hvala vam na strplјenјu i pažnјi. Kao što sam rekao, nisam dugo izlagao kako bih vam omogućio da se što pre, molim vas, poslužite i uživate u ovom priјatlјskom okuplјanјu.
Molim vas da se poslužite. Izvolite.

                   Oliver Potežica
             Ambasador Srbiјe u Libiјi

 

SLIKE SA PRIJEMA

 


Verzija za štampu
Vesti
Otvaranje medjunarodnog stadiona Tripoli
Predaja kopije akreditivnih pisama
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE
Arhiva vesti