| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Kvart Ben Ašur, Abdal Ben Salam
P.O.Box 1087
ТРИПОЛИ
ЛИБИЈА

Телефон:  + 21821 / 333-54-04 Локација/Мапа
Телефон:  + 21821 / 333-33-92 Конзуларна надлежност
Телефон:  + 21821 / 362-32-05 Почасни конзули
Телефон:  + 21821 / 362-32-06  
Телефон:  + 21821 / 333-08-19  
Факс:        + 21821 / 333-41-14  
Факс:        + 21821 / 362-32-07  
Е-mail: serbianembassy_tripoli@yahoo.com  
Веб сајт: http://www.tripoli.mfa.gov.rs  

 
Уводна реч

 Поштовани и драги посетиоци,

Добродошли на званичну Интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Триполију, главном граду Државе Либије.
На овом сајту можете да пронађете информације о раду Амбасаде у Триполију и да се упознате са нашим активностима у Либији.
Потрудићемо се и да вас шире обавестимо о односима између Србије и Либије у различитим областима – политичкој, економској, културној, конзуларној, спортској и другим.
Овај сајт је направљен ради ваше боље информисаности и пре свега да бисмо комуникације са вама, поштовани и драги посетиоци, учинили и бржим и једноставнијим и бољим.
То је, наравно, могуће само уз вашу помоћ и остајемо потпуно отворени за све ваше сугестије и питања, као и за евентуалне примедбе и коментаре. Јер, то је једини начин да побољшамо ову Интернет презентацију и нашу комуникацију са вама. Али, и најбољи начин да побољшамо наш рад и да вам пружимо наше услуге и помоћ.

 

Хвала вам на исказаном интересовању и посети нашем сајту.


 
 
САСТАНАК АМБАСАДОРА ОЛИВЕРА ПОТЕЖИЦЕ СА МИНИСТРОМ ЗДРАВЉА ЛИБИЈЕ

САСТАНАК АМБАСАДОРА ОЛИВЕРА ПОТЕЖИЦЕ СА
МИНИСТРОМ ЗДРАВЉА ЛИБИЈЕ

Министар здравља Државе Либије Нуредин Дагман званично је примио 26. марта 2013. године изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Либији Оливера Потежицу.

Током састанка, који је протекао у отвореној и пријатељској атмосфери, размотрена су питања која се односе на билатералну сарадњу у области здравства, као што су испоруке лекова из Србије, рад и запошљавање медицинског особља из Србије у болницама у Либији, лечење рањеника и других болесника из Либије у здравственим институцијама у Србији, обука и усавршавање медицинских кадрова из Либије у Србији и др.

Обострано је оцењено да је сарадња у здравственој области традиционално развијена и да представља једну од најважнијих области билатералне сарадње две пријатељске земље.

Закључено је да су две земље опредељене да наставе и прошире сарадњу у области здравства, у обостраном интересу.
 


ПОСЕТА ЗАМЕНИКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ ЛИБИЈЕ СРБИЈИ (25.–29. МАРТ 2013. ГОДИНЕ)

ПОСЕТА ЗАМЕНИКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ ЛИБИЈЕ
СРБИЈИ (25.–29. МАРТ 2013. ГОДИНЕ)

Заменик министра одбране Државе Либије Халид ал Шариф је примио 24. марта 2013. године амбасадора Републике Србије у Либији Оливера Потежицу.

Разговор је вођен у отвореној и пријатељској атмосфери. Размотрена су питања која се односе на билатералну сарадњу, као и на предстојећу званичну посету заменика либијског министра одбране Србији од 25. до 29. марта 2013. године.

 

Oпширније...
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ ЈЕ ПРИРЕЂЕН У ХОТЕЛУ „РАДИСОН БЛУ“ У ТРИПОЛИЈУ, 26. ФЕБРУАРА 2013. ГОДИНЕ


Поводом Дана државности Републике Србије, изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Држави Либији Оливер Потежица приредио је 26. фебруара 2013. године у хотелу „Радисон Блу Мехари“ пријем за представнике политичког, привредног и јавног живота Либије, за амбасадоре акредитоване у Либији и представнике дипломатског кора у Триполију, верске великодостојнике  и за представнике наших компанија и дијаспоре. Број званица који се одазвао позиву био је око 150–200.

Пријему је присуствовао, у име Владе Либије, министар за иностране послове и међународну сарадњу Мохамед Имхамед Абдулазиз.

Амбасадор Оливер Потежица је, после интонирања српске и либијске химне, одржао окупљеним званицама пригодни говор.

Пријем је организован уз донацију компаније „Хемофарм“.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова