| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Kvart Ben Ašur, Abdal Ben Salam
P.O.Box 1087
ТРИПОЛИ
ЛИБИЈА

Телефон:  + 21821 / 333-54-04 Локација/Мапа
Телефон:  + 21821 / 333-33-92 Конзуларна надлежност
Телефон:  + 21821 / 362-32-05 Почасни конзули
Телефон:  + 21821 / 362-32-06  
Телефон:  + 21821 / 333-08-19  
Факс:        + 21821 / 333-41-14  
Факс:        + 21821 / 362-32-07  

Е-mail: embassyofserbiainlibia@gmail.com

           srb.emb.libya@mfa.rs

 
Веб сајт: http://www.tripoli.mfa.gov.rs  
Напомена: За текуће визне послове потребно је контактирати Амбасаду Републике Србије у Тунису
 
 

 


 
Уводна реч

 Поштовани и драги посетиоци,

Добродошли на званичну Интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Триполију, главном граду Државе Либије.
На овом сајту можете да пронађете информације о раду Амбасаде у Триполију и да се упознате са нашим активностима у Либији.
Потрудићемо се и да вас шире обавестимо о односима између Србије и Либије у различитим областима – политичкој, економској, културној, конзуларној, спортској и другим.
Овај сајт је направљен ради ваше боље информисаности и пре свега да бисмо комуникације са вама, поштовани и драги посетиоци, учинили и бржим и једноставнијим и бољим.
То је, наравно, могуће само уз вашу помоћ и остајемо потпуно отворени за све ваше сугестије и питања, као и за евентуалне примедбе и коментаре. Јер, то је једини начин да побољшамо ову Интернет презентацију и нашу комуникацију са вама. Али, и најбољи начин да побољшамо наш рад и да вам пружимо наше услуге и помоћ.

 

Хвала вам на исказаном интересовању и посети нашем сајту.


 
 
ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ АУСТРИЈЕ

Јуче 2. маја 2024. године, амбасадорка Аустрије у Либији Барбара Гросе, која још увек ради из Туниса, посетила је Амбасаду Републике Србије у Триполију. Размењена су искуства из досадашњег рада, посебно што је и она донедавно радила у Ирану где је била на функцији помоћника амбасадора, тако да је поред размене искустава у раду са Либијом, једна од тема била и Иран. Са великим задовољством послужили смо је српским производима који се продају у Либији. Договорили смо се да наредни сусрет одржимо у Тунису где ћемо ићи због подизања поште и када ће она организовати састанак са неколико амбасадора који још увек покривају Либију из Туниса.


Званично и свечано поново отворена Амбасада Републике Србије у Држави Либији

Током посете начелника ОЗАБИ Ђуре Ликара, у присуству домаћина директора Дирекције за Европу либијског МИП, Абдул Рахмана Хамаде, директора Протокола МИП ал Тахера Хусеина и бројних новинара либијских медија, свечано је након реновирања које су бесплатно обавили радници компаније чији је власник Драган Божић, држављанин Србије и БиХ, званично је поново отворена Амбасада Републике Србије у Либији. На свечаности су говорили директори ОЗАБИ и Дирекције за Европу либијског МИП. Тиме је после пет година Амбасада Републике Србије у Либији поново почела и формално да ради.

 


Посета делегације Министарства спољних послова

Начелник ОЗАБИ Ђура Ликар био је у посети Либији на позив директора Дирекције за Европу Абдул Рахмана Хамаде. То је била прва званична посета Либији од повратка у Триполи након пет година. Начелник Озаби је имао бројне сусрете, најпре са министром иностраних послова Тахером ал Бауром, коме је уручио писмо министра спољних послова Ивице Дачића, затим политичке консултације са директором Дирекције за Европу МИП Либије, онда у седишту Уније привредних комора, као и у Министарству економије и трговине Либије. Након састанка са домаћином одржана је заједничка конференција за медије. Изражено је обострано задовољство поновним активирањем Амбасаде Републике Србије у Триполију и договорени су конкретни кораци у сарадњи два министарства и у економској сарадњи.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова