| |     latinica | english  
Насловна
САСТАНАК АМБАСАДОРА ОЛИВЕРА ПОТЕЖИЦЕ СА МИНИСТРОМ ЗДРАВЉА ЛИБИЈЕ

САСТАНАК АМБАСАДОРА ОЛИВЕРА ПОТЕЖИЦЕ СА
МИНИСТРОМ ЗДРАВЉА ЛИБИЈЕ

Министар здравља Државе Либије Нуредин Дагман званично је примио 26. марта 2013. године изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Либији Оливера Потежицу.

Током састанка, који је протекао у отвореној и пријатељској атмосфери, размотрена су питања која се односе на билатералну сарадњу у области здравства, као што су испоруке лекова из Србије, рад и запошљавање медицинског особља из Србије у болницама у Либији, лечење рањеника и других болесника из Либије у здравственим институцијама у Србији, обука и усавршавање медицинских кадрова из Либије у Србији и др.

Обострано је оцењено да је сарадња у здравственој области традиционално развијена и да представља једну од најважнијих области билатералне сарадње две пријатељске земље.

Закључено је да су две земље опредељене да наставе и прошире сарадњу у области здравства, у обостраном интересу.
 ПОСЕТА ЗАМЕНИКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ ЛИБИЈЕ СРБИЈИ (25.–29. МАРТ 2013. ГОДИНЕ)

ПОСЕТА ЗАМЕНИКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ ЛИБИЈЕ
СРБИЈИ (25.–29. МАРТ 2013. ГОДИНЕ)

Заменик министра одбране Државе Либије Халид ал Шариф је примио 24. марта 2013. године амбасадора Републике Србије у Либији Оливера Потежицу.

Разговор је вођен у отвореној и пријатељској атмосфери. Размотрена су питања која се односе на билатералну сарадњу, као и на предстојећу званичну посету заменика либијског министра одбране Србији од 25. до 29. марта 2013. године.

 


Oпширније...
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ ЈЕ ПРИРЕЂЕН У ХОТЕЛУ „РАДИСОН БЛУ“ У ТРИПОЛИЈУ, 26. ФЕБРУАРА 2013. ГОДИНЕ


Поводом Дана државности Републике Србије, изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Држави Либији Оливер Потежица приредио је 26. фебруара 2013. године у хотелу „Радисон Блу Мехари“ пријем за представнике политичког, привредног и јавног живота Либије, за амбасадоре акредитоване у Либији и представнике дипломатског кора у Триполију, верске великодостојнике  и за представнике наших компанија и дијаспоре. Број званица који се одазвао позиву био је око 150–200.

Пријему је присуствовао, у име Владе Либије, министар за иностране послове и међународну сарадњу Мохамед Имхамед Абдулазиз.

Амбасадор Оливер Потежица је, после интонирања српске и либијске химне, одржао окупљеним званицама пригодни говор.

Пријем је организован уз донацију компаније „Хемофарм“.


Oпширније...
Вести
САСТАНАК АМБАСАДОРА ОЛИВЕРА ПОТЕЖИЦЕ СА МИНИСТРОМ ЗДРАВЉА ЛИБИЈЕ
ПОСЕТА ЗАМЕНИКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ ЛИБИЈЕ СРБИЈИ (25.–29. МАРТ 2013. ГОДИНЕ)
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Архива вести