| |     ћирилица | english  
Naslovna
SASTANAK AMBASADORA OLIVERA POTEŽICE SA MINISTROM ZDRAVLJA LIBIJE

SASTANAK AMBASADORA OLIVERA POTEŽICE SA
MINISTROM ZDRAVLJA LIBIJE

Ministar zdravlja Države Libije Nuredin Dagman zvanično je primio 26. marta 2013. godine izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Libiji Olivera Potežcu.

Tokom sastanka, koji je protekao u otvorenoj i prijateljskoj atmosferi, razmotrena su pitanja koja se odnose na bilateralnu saradnju u oblasti zdravstva, kao što su isporuke lekova iz Srbije, rad i zapošljavanje medicinskog osoblja iz Srbije u bolnicama u Libiji, lečenje ranjenika i drugih bolesnika iz Libije u zdravstvenim institucijama u Srbiji, obuka i usavršavanje medicinskih kadrova iz Libije u Srbiji i dr.

Obostrano je ocenjeno da je saradnja u zdravstvenoj oblasti tradicionalno razvijena i da predstavlja jednu od najvažnijih oblasti bilateralne saradnje dve prijateljske zemlje.

Zaključeno je da su dve zemlje opredeljene da nastave i prošire saradnju u oblasti zdravstva, u obostranom interesu.
 POSETA ZAMENIKА MINISTRA ODBRANE LIBIJE SRBIJI (25.–29. MART 2013)

POSETA ZAMENIKА MINISTRA ODBRANE LIBIJE
SRBIJI (25.–29. MART 2013)

Zamenik ministra odbrane Države Libije Halid al Šarif je primio 24. marta 2013. godine ambasadora Republike Srbije u Libiji Olivera Potežicu.

Razgovor je vođen u otvorenoj i prijateljskoj atmosferi. Razmotrena su pitanja koja se odnose na bilateralnu saradnju, kao i na predstojeću zvaničnu posetu zamenika libijskog ministra odbrane Srbiji od 25. do 29. marta 2013. godine.
 


Opširnije...
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE

PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE KOJI JE PRIREDJEN U HOTELU „RADISON BLU“ U TRIPOLIJU, 26. FEBRUARA 2013. GODINE


Povodom Dana državnosti Republike Srbije, izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Državi Libiji Oliver Potežica priredio je 26. februara 2013. godine u hotelu „Radisson Blu Mahary“ prijem za predstavnike političkog, privrednog i javnog života Libije, za ambasadore akreditovane u Libiji i predstavnike diplomatskog kora u Tripoliju, verske velikodostojnike  i za predstavnike naših kompanija i dijaspore. Broj zvanica koji se odazvao pozivu bio je oko 150–200.

Prijemu je prisustvovao, u ime Vlade Libije, ministar za inostrane poslove i medjunarodnu saradnju Mohamed Imhamed Abdulaziz.

Ambasador Oliver Potežica je, posle intoniranja srpske i libijske himne, održao okupljenim zvanicama prigodni govor.
Prijem je organizovan uz donaciju kompanije „Hemofarm“.


Opširnije...
Vesti
SASTANAK AMBASADORA OLIVERA POTEŽICE SA MINISTROM ZDRAVLJA LIBIJE
POSETA ZAMENIKА MINISTRA ODBRANE LIBIJE SRBIJI (25.–29. MART 2013)
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE
Arhiva vesti